Во стилот на Follow Me: Провокативен фото проект на руски фотограф


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


FollowMe Project беше смислен и имплементиран пред неколку години на Инстаграм, од страна на Мурад Хаусман и неговата сопруга Наталија. Тие имаа серија фотографии на кои таа ја води невидливата рака од фотографот кој ја следи во чекор.

Тој тематски мотив го присвоија многу други фотографи, меѓу кои и Кирил Чернјавски, руски фотограф кој во реализацијата отиде чекор понатаму, играјќи си со еротиката и цензурата.