Виц: Женски папагал

Во продавница за миленичиња, муштеријата и продавачот:

Сакам да го вратам овој папагал. Женски е, јас сакав машки.

А како го препознавте дека е женски?

Па, наместо да повторува по мене, се расправа со мене.