Мајтап

Виц: Трпе во затвор

Оди Трпе затвор да си отслужи затворска казна што крадел во фирмата и прво влегување во келија, цимерот му вели:

„Само ако се приближиш до мене, жив ќе те одерам! Немој да ти падне на памет да си ме пипнал додека спијам! А бе, ич не ми прави муабет!“

„Одлично!” – си мисли Трпе. „Прв ден тука, а веќе се чувствувам како дома.“

Advertisements
To Top