Виц: Студентка болна од „круг и пол“


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Девојка оди на испит на факултет. Ѝ се паднале тешки прашања, кои се разбира не ги знаела. Професорот ѝ вели:
– Ќе треба да ви пишам 5-ка, но ако се најдеме вечерва, може и да положите…
– Добро професоре, но сум должна да ве предупредам дека сум болна од една болест, која се вика „круг и пол“.
Професорот не слушнал за таква болест, па решил да ризикува. Се сретнал вечерта со студентката и преспал со неа. Наредниот ден професорот оди низ Факултетот и се сретнува со својот колега што предава математика.
– Колега, не знаеш случајно што болест е таа „круг и пол“?
– Се разбира дека знам. Еден круг е два Пи Ер / 2πR /, а круг и пол е три Пи Ер / 3πR /.