Виц: Сопруга на службено патување

Сопругата оди на службено патување, и вториот ден добива порака од сопругот:

Душо, каде е приборот за јадење?

Таа му враќа: Простак, остани дома една вечер да спиеш и ќе дознаеш.

Следниот ден истата порака од сопругот со истиот одговор од сопругата.

Наредниот ден:

Душо, каде е бе приборот за јадење?

Сопругата: Под јорганот, во спалната, свињо!