Виц: Ме сака, не ме сака – на модерен начин


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Млад дечко ги кине ливченцата на маргаритката и вели:
Во 19 век:
– Ме сака, не ме сака…
Во 20 век:
– Ќе спие со мене, нема да спие со мене…
Во 21 век:
– Маж сум, жена сум…