Мајтап

Виц: Расположен цајкан

Вози некој човек со автомобилот по улица, здогледува сообраќаец, застанува до него и му вели:
Ајде бе, другар, нема да ме запреш?
Цајканот: Не. Не сум расположен за расправии денес.
Возачот: Пу, јазк, еднаш излегов трезен со колата и ти баш денес најде да не ме запираш.

To Top