Мајтап

Виц: Кец по хемија

Трпе: Наставничке, не сакам да имам кец по хемија, нејќам да одам на полагање. Може да си ја поправам единицата?
Наставничката: Арно ти текна, Трпе, многу рано некако. Ај, расположена сум денеска, не сакам да се нервирам со скапаници како тебе, ќе ти пишам одма двојка.
Трпе: Што е причината наставничке?
Наставничката: Син ми сабајле го кажа првиот збор, парааминоарсенбензолхидрохлорид.

To Top