Виц: Рамче добил син

у се родил син на Рамче и целиот среќен оди до болницата за да го види. На влезната врата не го пуштиле да влезе, па застанал под пенџерето и почнал да вика:
Неџмиеее… Неџмиеее
Што се дереш Рамче? извикала жена му.
Личе ли на мене?
Неее…
А на тебе?
Неее…
На татко ми?
Ма јок!
А на татко ти?
Уште помалку.
Епа на кого личе?
Што ќе ти кажувам кога и онака не го познаваш човекот.