Мајтап

Виц: Пржење колбаси на старински начин

Две студентки во студентски дом, цимерки, се спремаат за ручек, па едната пржи домашни колбаси. Пред пржењето, им ги потсекува краевите и ги става да се пржат. Другата ја гледа и ја прашува:

Зошто им ги потсекуваш краевите?

Па, не знам, мајка ми така прави, јас гледав и така научив и јас.

Ај јави се кај мајка ти и прашај ја, ме интересира.

Ѕвони студентката кај мајка ѝ. Крева мајата и ја прашува:

Мамо, зошто кога пржиш колбаси им ги потсекуваш краевите?

Така е останато од старина, ќерко. И баба ти така ги пржи колбасите.

Ај ќе ѝ се јавам неа ќе ја прашам.

Ѕвони кај бабата и ја прашува:

Бабо, зошто кога пржиш колбаси им ги потсекуваш краевите, па така сме научиле и ние од тебе?

А бабата:

А вие внучке уште ли немате купено поголемо тавче за пржење колбаси?

To Top