Мајтап

Виц: Срца полни радост

Го сретнал Трпе попот, па го прашува:

– Што има ново, попе?

Попот:

– Денеска венчав три нови брачни пара, Трпе, па сега седум срца се исполнети со радост!

– Мислиш шест срца, попе?

– Не чедо, седум. Ти да не мислиш дека ги венчав без пари?!

To Top