Виц: Принцезата и Македонецот


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Една многу убава принцеза била за мажење, но јунакот кој ќе ја имал среќата да стане нејзин маж морал прво да се справи со крокодилите во езерото за да ѝ го освои срцето на принцезата.
Јунаци од цел свет се обидувале да ја спасат, но сите завршувале трагично. Дошол на ред и еден македонски јунак. Тргнале јунакот и принцезата преку планината и стигнале до езерото со крокодили. Принцезата тогаш си го фрлила ѓерданот во водата и му рекла на јунакот:
– Ајде сега извади го.
Нашиот ни две-ни три, отпетлува панталоните и го вади „алатот“.
Принцезата со ококорени очи промрморила:
– Еве маж. А другите кретени веднаш скокаа во водата!