Мајтап

Виц: Полициска потера

Полицаец со полициската кола го брка еден цивил. Прават јака брканица низ град и околу град, па на крајот полицаецот го стигнува типот, успева да го запре и му оди кон автомобилот:
– Алал да ти е за возењето. Оддамна вака јако не сум се забавувал. Ќе те пуштам само ако имаш добар изговор зошто возеше толку брзо и ми бегаше.
На тоа возачот му одговорил:
– Жена ми пред три недели ме остави за еден полицаец. Кога го видов вашиот автомобил, се преплашив дека сака да ми ја врати!

Advertisements
To Top