Виц: Поголем од твојот


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Мажу, пред да умрам мора да пробам еден поголем од твојот!
Аман, жено, по 30 години брак, сега ли?
Морам! Само еднаш!
А како ќе го познаеш? Нема белки да одиш по улица и да бараш да им го видиш!
А не! Слушнав дека мажи со големи стапала имале големи „алати“. Башка, само еднаш бе! Ту!
Се сложил мажот и отишла жената вечерта во кафеана, ги загледувала мажите во чевлите и кога го здогледала оној со најголеми чевли, му се пуштила како лавица. Излегле надвор, па во кола, се расоблекле, започнале и по 2-3 минути таа вели:
– А бре дечко, тебе да не ти клапаат тоа чевлите?