Виц: Плавуша го продава автомобилот

Плавуша сакала да си го продаде автомобилот.
Пријателка ја прашува:
– Уште ли не си го продала автомобилот?
– Не, ми се јавуваат, доаѓаат, го гледаат, но никој не го купува.
– А колко километри има поминато?
– 250.000.
– Е па секако дека нема да го продадеш. Имам пријател, кошто може да ти ја врати километражата на 40.000!
– Еј супер може.
После еден месец пријателката пак ја гледа плавушата со истиот автомобил.
– Зошто пак го овзиш истиот автомобил?
– Е па сега кога има поминато само 40.000 да не сум луда да го продавам!