Виц: Не може да ме задоволи

На судска бракоразводна парница.

Судијата ја прашува жената: – Зошто сакате да се разведете од вашиот сопруг?

Таа: – Не може да ме задоволи! Затоа сакам развод.

Женски глас од судницата: – Да бе, тој секоја жена може да ја задоволи, само тебе не!

Машки глас од присутните: – Баталија брат! Неа никој не може да ја задоволи.