Виц: На прв состанок


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Излегува ќерката на прв љубовен состенок со некој дечко, па мајката ја советува пред излегување:

Ќерко, маме, те моли мама да не му дозволуваш на типот да ти се качи уште на првиот состанок, оти мама многу ќе плаче.

Излегува ќерката, поминува време и се враќа вечерта доцна. Ја пречекува мајката и ја прашува:

Како си помина?

Одлично мамо. Те послушав и не му дадов да ми се качи. Му се качив јас, нека плаче неговата мајка, зошто да плачеш ти.