Виц: Му ги скратија маките

Се враќа сопругот и веднаш од врата довикува до жената:

Женоооо! Имам една вест за тебе.

Ајде кажувај што е толку важно што си се развикал.

Му ги скратија маките на дедо Павле.

Аман бе! И? Од што умрел кутриот?

А не, жив здрав си е тој, жена му Мара си замина.