Виц: Може да платам во натура


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Полицаец запира јака женска за брзо возење.
Зарем не го видовте ограничувањето? 50 евра казна!
Господине полицаец, нема ли некој друг начин да си ја платам казната? прашува женската со заводнички поглед.
Полицаецот мртов ладен:
Нема, законот важи за сите!
Женската продолжува заводнички:
Не знаеш какви работи можам да правам! Многу ќе пропуштиш! Дај да платам во натура.
Верувам дека можеш, ама… Законот.
На крајот зел 50 евра и вечерта отишол во локалната кафеана:
Газда, дај пиво за 50 евра!
Меанџијата зачуден:
Добро бе, брат, зошто толку многу пиво?
Полицаецот погледнал надолу и рекол:
Штом не може да дупи кога има шанса, сега ќе го пукнам од мочање