Виц: Мито за попот


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Минути пред венчавката зетот му дава на попот скришно 100 евра и му вели:
Попе, само те молам испушти го оној делот Се колнеш ли дека ќе и бидеш верен до гроб?
Зема попот парите, почнува венчавката и вториот муабет од попот до зетот:
Се колнеш ли дека ќе и бидеш верен до гроб?
Овој нервозно кажува: Да.
После венчавката:
А бе, нели ти дадов пари да не го кажеш тој дел?
Е да, ама таа даде повеќе.