Виц: Ме избркаа од работа

Цариник се враќа дома од работа и целиот насмеан ѝ кажува на жената:

– Жено, ме избркаа од работа.

– Аман бре, мажу, што има смешно во тоа?!

– Па смешно е, оти другите колеги ги испоапсија.