Мајтап

Виц: Македонски изум за гледање низ ѕид

Седат Трпе и Цветко запиени во кафана, Цветко прашува:
Трпе, дали знаеш дека американците го измислиле телескопот за да гледаат во ѕвездите?
Знам!
А знаеш ли дека русите го измислиле перископот да гледаат над вода?
Знам!
Трпе се врти и го прашува Цветко:
А добро ти знаеш дека Македонците измислиле направа за гледање преку ѕид?!
Цветко збунет одговара:
Еј, навистина? Која е таа справа?
Прозор идиоту еден!

To Top