Мајтап

Виц: Македонец и Грк

Двајца пријатели, едниот Македонец, другиот Грк, се сретнале на некој саем во Индија.

Гркот сиот радосен што го гледа пријателот по подолго време и тоа на место каде не го очекувал, му вели:

„Ех, пријателе мој, колку е мал светот!“

Македонецот на тоа му одговара:

„Не е светот мал пријателе, туку Македонија е голема“.

Advertisements
To Top