Виц: Кошмар на јавниот административец

Разговараат сопруг вработен во јавна администрација и сопругата:

Леле, жено, да ти кажам каков кошмар сум сонувал!

Што си сонувал бе, срце?

Сонував дека сум на работа.

И?

И кога се разбудив – ужас! Стварно бев на работа.