Виц: Зошто штрковите ги носат бебињата?

Малиот ја прашува мајка си:

Мамо, мамо, зошто баш штрковите да ги носат бебињата, а не папагалите?

Затоа што ако ги носат папагалите веднаш ќе кажат кој е таткото.