Виц: Кај си досега, говедо


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Се запил Перо во некоја кафеана, па се враќа дома доцна во ноќта. Сопругата го чека бесна и почнува да му се дере:

Говедо пијано, каде си досега, и му покажува на часовникот во собата.

Ееее, жено, и јас не сум тоа што бев. Ти ми покажуваш на часовникот, мама на времето ми покажуваше на каледарот.