Мајтап

Виц: Итрата баба

Баба Мара го шета внучето низ село, па ја сретнува една пријателка и ја прашува:

Маро, мори, оти си му ги облекла на внучето чевлите од татко му? Нели гледаш колку му се големи?!

Баба Мара: Е па, големи му се, затоа му ги облеков. Ако му ги облечам неговите нема да можам да го стигнам.

Advertisements
To Top