Виц: Глупак бара развод

Брачен пар се разведува на суд, па судијата процедурално го прашува мажот:
– Кои ви се мотивите за развод?
– Жена ми ме нарече глупак.
– При каква околност?
– Се прибирам јас дома, а таа лежи во креветот со љубовникот. Ме гледа и ми вика „Гледај и учи како се е*е жена, глупак еден!”