Виц: Ѓаволот и старецот


Меси против Левандовски -11 ден ↓↓↓– Еј, старецу – викнал ѓаволот.
– Кој си ти? прашал старецот.
– Јас сум ѓаволот…
– Добро за тебе, штом си ѓавол.
– Се плашиш од мене?
– Не, зошто би се плашел…
– Дали знаеш дека јас можам да те скренам од умот, да предизвикам страшна психичка агонија животот да ти го направам пекол?
– Сигурен сум дека можеш… мирно одговара старецот.
– И сеедно ти е, не си уплашен?
– Не, ни најмалку.
– Зoшто не? Сите се плашат од мене?…
– Јас не. Ако си ти Ѓаволот тогаш јас 37 години бев во брак со твојата сестра 37 години.