Виц: Добар трговец


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Влегува Цветко во аптека и прашува:
– Еурокрем имате ли?
– Не.
– А мартадела?
– Не.
– Сигурно и конзерви сардина немате?!
– Нема! Ова е аптека и не продаваме такви работи.
– Лошо тргувате тука.
– Што не застанете Вие на моето место и да тргувате подобро?!
Си ги промениле местата.
– Еурокрем имате ли?
– Има!
– А црн кавијар?!
– Има!
– Добро, дај ми по сто грама од двете!
– А, рецепти имате ли?