Виц: Дедо, дај сто денари

Внучето му вели на дедото:

Дедо, дај ми сто денари.

Немам внучко.

Реков, дај сто денари.

Немам бре, дете.

Ќе те кажам на баба дека на фејсбук под брачен статус си се пишал вдовец.

Еве ти стотка.