Виц: Блажо работел у Саудиска Арабија…


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Блажо работел у Саудиска Арабија, и една вечер пијан, фанал за газ една од ниа забраден’те, и одма го носат кај султанот, а виа прашуе:
—Шо направил виа..
—А фана за газ, една од виа наш’те…,
Султанот викнал:
—Јусуффф..
И еве го иде еден огромен арап, со паламарка од 30см, и султанот вика:
—Јусуф, земи го виа, носи го у ќелијата и казна, ебање до смрт…
Таман Блажо да го носат, носат уште двајца, и султанот прашуе:
—Виа па шо направиа..
—Едниот крадеше, а другиот се дрогираше….
—На првиот скин’те му а левата нога, а на другиот десната рака…
И така се пособрале 5-6 души, кој за рака, кој за нога, кој за бесење, и Јусуф и потерал накај ќелиите, а Блажо му вика:
—Јусуф, нуму да ме замешаш, ја за ебање бе…