Виц: Баба на смртна постела

Баба лежи на смртна постела и околу неа се собрале цела фамилија.
Леле деца, кутрата јас ќе си умрам, вика бабата.
Внукот сакајќи да ја утеши и вика:
Не се грижи бабо, кога ќе отидеш ќе го видиш дедо пак!
А бабата на тоа враќа:
Ќути сине, не ја влошувај работава.