ВИДЕО: Мајкл Фелпс на 100 метри се тркаше со ајкула

Американецот Мајкл Фелпс вчера одлучи да го направи она што никој до сега не го направил – да се трка со голема бела ајкула.

Трката беше одржана во близина на јужноафриканскиот брег, а прва до целта пристигна ајкулата која беше две секунди побрза од Фелпс.

Организаторите истакнаа дека животот на американскиот пливач во ниту еден момент не беше во опасност со оглед на тоа што ајкулата беше прецизно компјутерски симулираната.

Фелпс на трката на 100 метри го постигна времето 38,1 секунди.