Виц: Свиња на парење


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Блажо живеел у селото и имал свиња за парење а у селото крмак имал само Ристо ама он живеел на другата страна од селото.
Се договориле Блажо и Ристо да ги спарат свињите Ристо барал 20евра и Блажо да а однесе свињата кај него.
Мислел Блажо како да а однесе и a качил у количката за малтер правење и а однел кај Ристо и крмакот си завршил работа
Блажо му ги дал парите на Ристо и го прашал како ќе дознае дали е фаната работата и Ристо му одговорил.
Сабајле Блажо каа ќе станиш свињата ако пие вода не е фанато а ако пасе трава фаното е.
Си оде Блажо дома со свињата у количката а остава у кочината и си легнуе.
Станува сабајлето и гледа низ џам да виде шо прае свињата и каа гледа пие вода.
А зима Блажо пак свињата а качува у количката и пак а носе кај Ристо.
Крмакот пак си а тера свињата и од каа завршил работа Блажо а става свињата у количката и пак а носе дома.
Станува Блажо сабајле и има шо да виде ваа па вода пие.
Изнервиран Блажо па свињата у количката и па кај на Ристо крмакот.
Крмакот пак си а тера свињата и од каа завршил работа Блажо а става свињата у количката и пак а носе дома.
Сабајлето каа стал Блажо оти нервозен и вика на Мара.
Маро де види ваа свињата дали пие вода.
Мара гледа низ џам и шо да виде свињата не пие вода и му вика на Блажо.
Нееее Блажо не пие вода.
Блажо малку среќен а прашува Мара.
Маро а трава да не пасе свињата
Мара му вика
Неее блажо и трава не пасе
И Блажо зачуден а прашуе Мара
Е тогаш шо прае ма Маро таа свињата
а Mара му одговра
Tе чека у количката Блажоо!