Виц: Пингвин од метро и шеесет

Седат двајца другари и едниот задуман, по некое време го прашува другиот:

Брат, да те прашам нешто, што мислиш, има ли негде пингвин висок метро и шеесет?

Не бе, брат. Највисоки се царските, растат до метро и десет. метро дваесет најмногу.

Срање! Значи сум прегазил калуѓерка, а не пингвин!