Виц: Пијаната плавуша и цајканот

Плавуша се сретнала на пијачка во кафуле со пријателките, па пијачка по пијачка, многу и се собрале и се запила јако. Седнува таква напиена во автомобилот да си оди дома, но после неколку кривини губи контрола и се акнува во некој градски автобус

Доаѓа полиција на увид, па еден од цајканите ја тера да дува за алкотест и вели?

Госпоѓо, утврдивме дека за несреќата недвосмислено е виновен вишокот алкохол во крвта.

Таа му вели:

Шуќур, супер. Јас, пак, мислев дека јас сум виновна што се слупав.