Виц: Народни мудрости во Фејсбук варијанта


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Фејсбук поговорки:

Секој статус за три дена.
Мижи да те тагнам.
Волкот профил слика менува, ама табиетот не.
Гладна кокошка, Фармвил сонува.
Покажи ми листа на пријатели, ќе ти кажам каков си.
Убав коментар, железен профил отвара.
Петко уште нероден, има Ѕид.
Види му го профилот, суди му за умот.
Зад добар фото албум, прашина се крева.
Што на ум, то на статус.
Двајца се караат, третиот ги чита.
Пријателот во фејсбук се познава.
Ѓаолот, нит шернуе, нит лајка.