Виц: Мрзлива сарма за ручек


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Се враќа мажот дома и ја прашува жената:

Срце, што има за ручек?

Мрзлива сарма.

Каква е таа мрзлива сарма, прв пат слушам?

Зелката е во бурето во визба, месото во фрижидерот, а оризот е во торбата од пазар.