Екстра

Тврди дека за 10 месеци посетила 19 земји и трошела по само 10 евра дневно

Австралиската блогерка Имоген Блоу тврди деа за 10 месеци посетила 65 града во 19 различни земји и сето тоа дневно ја чинело по само 10 евра трошок.

23-годишната Австралијка открила дека може заштедува фина сума на кеш при патувањата ако преспива кај непознати луѓе, лица кои ги запознавала преку апликација, ако сама си подготвува вегетаријански оброци, се вози со автостоп и понекогаш користи спонзорство на Еуреил за бесплатно возење со воз.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMOGEN BLOW ? Travel blogger (@imogenblow) on

Дневниот буџет за нејзината светска екскурзија изнесува само 10 евра, а парите ги троши само на превоз, храна и сместување. Додава дека вака бо можел секој да патува.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMOGEN BLOW ? Travel blogger (@imogenblow) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMOGEN BLOW ? Travel blogger (@imogenblow) on

„Понекогаш поминуваат денови да не потрошам ниту паричка. Некои од домаќините ми купуваат продукти со кои готвам јадење за сите. Некогаш останувам без пари, па десетте евра ги развлекувам да ми траат и по четири дена“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMOGEN BLOW ? Travel blogger (@imogenblow) on

Вели дека секогаш не поминува најдобро. Кога патувала низ нејзината родна Австралија, Имоген била касната од голем пајак. Во Атина, пак , добила инфекција поради каснување од стеници, а додека стопирала во Сардинија, ја нападнал еден возач.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMOGEN BLOW ? Travel blogger (@imogenblow) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMOGEN BLOW ? Travel blogger (@imogenblow) on

Advertisements
To Top