Твитер конечно ја воведува опцијата која корисниците ја бараат 11 години

Твитер конечно го зголеми бројот на дозволени карактери во еден „твит“. Па сега корисниците може да внесат 280 карактери за разлика од претходно кога можеа само 140.

Ова е прв пат во последните 11 години Твитер да го зголемат бројот на дозволени знаци, иако корисниците го бараат веќе долго време. „Твитерашите“ конечно ќе имаат доволно простор за изразување, а опцијата ќе биде достапна во наредните денови.

Основачот на Твитер, Џек Дорси изјави дека ова е голем чекор за Твитер.

Додека „твитерашите“ слават, Американците веќе започнаа да се зафркаваат на сметка на Трамп, како што пишуваат сега светот ќе има „дупло Трамп“.