Вебкафе

Црвената планета во 4К резолуција

Виртуелната прошетка на Марс ја овозможува снимката направена врз основа на илјада фотографии снимани од различни ровери на НАСА во подолг временски период.

Благодарение на ,,4К резолуцијата“, може да се види и релјефната структура на Црвената планета за која постојат планови во иднина да биде колонизирана од човештвото.

Експертите укажуваат на тоа дека снимките покажале дека некогаш Марс била планета на која имало вода.

To Top