Трогателниот контраст меѓу Западот и од војни разорениот Среден Исток


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Уметникот Угур Галенкуш направи компилација од комбинирани фотографии кои на најподатлив начин ја прикажуваат трогателната и срцепарателна спротивност на западниот свет и оној од Средниот Исток кој е буквално разорен од постојаните војни.

Иако и двата света се наоѓаат на една иста планета, споредбено гледано, сопоставени еден до друг преку фотографиите, делуваат како да се светлосни години оддалечени во времето и просторот.

„Живеам во Турција, лоцирана веднаш до едни од најопасните и најнестабилни региони на модерниот свет“, вели Галенкуш.

Контраста на двата света е прикажана преку сцени од Западот и Средниот Исток кои го инспирирале да креира серија фотографии од кои секоја е сочинета од две различни сцени (запад и исток) соединети во една навидум хомогена сцена.