Технологија

Трик кој ќе ве воодушеви: Еве како да ја вратите батеријата од лаптопот во живот !

Фриждерот каде што чувате ладно пиво, исто така може да ви помогне да ја оживеете вашата потрошена батерија за лаптоп.

Ставете ја батеријата во затворена пластична кеса. Оставете ја батеријата во фриждерот да стои 12 часа.

Извадете ја батеријата од фриждерот, оставете ја на собна температура и избришете ја со крпа. Ставете ја назад во лаптопот.

Наполнете ја батеријата што може повеќе и потоа ставете ја да се исуши. Повторете го ова 3 до 4 пати. Вашата оштетена батерија ќе се опорави.

Повеќе погледнете во приложеното видео:

To Top