Запознајте го Титус, единствениот претставник на својата раса во светот


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Имате чест да го запознаете еден од најретките питбули на светот.

Ќе ви се причини дека се работи за гепард, но грешите. Титус е толку ретка појава што тоа го прави да биди единствен претставник на својата раса во светот. Има карактеристичен изглед и крзно кое можеме да го видиме само кај гепардот.

Инаку, кучињата со ваков изглед на крзно не се толку чест и, но сепак постојат. Изгледот му е предизвикан од мутација на генот. Таа „мутација“ не е секогаш природна и се работи за трикови со кои се служат нивните сопственици за да добијат таков изглед, а најчести се боење со нетоксична боја.

Сликата на Титус многу брзо се прошири по интернетот. Кучето лежи на маса која најверојатно се наоѓа во фризерски салон за кучиња, па претпоставуваме дека таков не се родил. Но, мора да признаеме дека резултатот е импресивен.