Таратур ве поздравува од магловитата и заснежена Меденица


Каде ќе биде најинтересно викендов!? ↓↓↓


Магли, влага, ситен дожд на периоди и снег денес на меденичките падини од Бистра Планина. Ѕирнете низ неколку фотографии како си помина денес дел од екипата од Taratur.com на Меденица.

27-11-medenica1Глетката при тргнувањето од галички пат ги најави магловитите и дождести драми кои не очекуваа нагоре.

27-11-medenica2

Поглед на околните врвови и стрмни карпести предели околу Меденица.

27-11-medenica3

Шаренило од влажна почва и снег во прирастопена состојба бидејќи температурите не беа под нулата.27-11-medenica4 27-11-medenica5

Игра на сонцето и облаците со ветрот како посредник.27-11-medenica6

Едно време се развидели накај Мавровско езеро27-11-medenica8

„Гостопримливата“ Меденица не пречека во „елемент“ – со јак ветер и густа магла на врвот.27-11-medenica9

Еден од поретките моменти при искачувањето на сртестата угорнини кон Меденица кога можевме на кратко поубаво да се видиме каде сме.27-11-medenica10

На Меденица.27-11-medenica11

Надолу, после долго слегување од околната страна која води над Говедатник над Галичник, времето веќе се подрасчисти за поздрав.

Фотографија: Александар Војнески