СПОДЕЛИ МУЗИКА: Веле Матевски – „Блиска, а сепак далечна“


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Изведба: Веле Матевски, Скопски музички фестивал 1971 година. Музика и аранжман: Љубомир Бранѓолица. Текст: Благоја Стефановски. Песната ја освои првата награда од жирито на споменатиот фестивал таа година. Уживајте и споделувајте.