Спорт

Солиден олимписки настап на македонската пливачка Миа Блажевска-Еминова – победи во нејзината квалификациска група

Maкедонската пливачка Миа Блажевска – Еминова заврши на првата позиција во својата квалификациска група на 100 метри слободно во конкуренција од осум натпреварувачки.

Блажевска исплива со време 57.19 секунди резултат за седум стотинки послаб од оној со кој се пласираше во Токио.

15-годишната Блажевска на вкупниот пласман заврши на 48. позиција од 52 натпреварувачки во целиот свет.

To Top