Слушнете како „пали“ ѕвер од 3,5 милиони евра (снимка)

Луксузниот супер спортскиот автомобил Bugatti Chiron Super Sport 300+ чини околу 3,5 милиони евра, се планира да се произведе ограничена серија од само 30 примероци.

Во септември 2019 година, „Bugatti“ го претстави еден од најмоќните сериски хиперавтомобили што ги видела автомобилската индустрија.

Chiron Super Sport 300+ чини 3,5 милиони евра, а „300+“ симболично значи максимална брзина на автомобилот, која е поголема од 300 милји на час (482,8 km/h).

Го придвижува модифицираниот 8.0 W16 со 4 турбополначи кој развива 1.600 КС.