СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА на Мирослав Грчев: Македонската држава, нација, јазик и култура се измислени (ВИДЕО)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Македонската држава на крајот на Втората светска војна буквално е измислена во рамките на Југославија, основана за првпат и во неа е еманципирана и македонската нација, и македонска култура, македонски јазик, сите македонски симболи, сите македонски уметнички достигнувања, вели Мирослав Грчев, член на Советот за култура на СДСМ и раководител на работната група на Министерството за култура за анализа на проектот „Скопје 2014“.

Изјавата е дадена во рамките на проект наречен Музеј на Југославија, каде што се собрани искази од интелектуалци од сите држави-наследнички на СФРЈ.

Инаку, Грчев беше жесток критичар на проектот „Скопје 2014“ и еден од оние кои сметаат дека македонските споменици треба да бидат отстранети.

Гледајте ја шестата минута од видеото.